BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

По 6 тона дезинфектанти, разпръскват ежедневно из Павликени и Бяла черква

Продължава по график дезинфекцирането на улици и тротоарни площи с разтвор на натриев хипохлорит в Павликени и Бяла черква. Мярката е предприета по нареждане на кмета инж. Емануил Манолов срещу опасността от разпространение на COVID-19 в двата града. За ден от кампанията са разпръснати над 6 тона от дезинфекциращия разтвор. Третирането се извършва се от служителите на ОП „Благоустрояване и комунална дейност“ със специализиран автомобил, оборудван със система за миене и с гръбни моторни пръскачки. Мият се главните улици и тротоари, както и пространствата около хранителните магазини, включително и паркингите им.

Междувременно стана ясно, че още 11 жители на района в момента са поставени под карантина, след завръщането си от рискови държави. С това общия броя на поставените под карантина става 41 души. Хората, които живеят в същото жилище също са в условия на карантина. Контролът за спазването на карантинните условия ще се извършва от полицията.

Важно е да се знае, че хората под карантина не са диагностицирани като носители на коронавирус. Те и хората, с които живеят, трябва да спазват 14 дневна изолация и после да си продължат нормалния живот.

Всички павликенчани могат да подават сигнали на 112, РЗИ, полицията и Общината, ако станат свидетели на хора, които нарушават карантината.

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!