BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

По-малко от половината деца се очакват на 26 май в яслите във Велико Търново

205 ОТ ОБЩО ЗАПИСАНИ 482 ДЕЦА СЕ ОЧАКВА ДА СЕ ВЪРНАТ В ПЪРВИЯ РАБОТЕН ДЕН НА ЯСЛИТЕ В ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Това сочат данните от направено проучване сред родителите. Заведенията за най-малките, също като градините, стартират от 26 май, като в много от тях по време на извънредното положение са извършени частични ремонти за подобряване на сградния фонд и площадките.

Подновяването на посещението на децата ще е само по желание на родителите и при условие, че са запознати и ще спазват всички мерки и правила за работа на заведенията за хлапета до 3 години. За целта семействата следва да подпишат декларация, в която уточняват, че малчуганът не е бил в контакт със заболял от коронавирус и няма признаци на болест през последните 14 дни.

ПРИЕМЪТ В ДЕТСКИТЕ ЯСЛИ ЩЕ СЕ ИЗВЪРШВА ПО ОПРЕДЕЛЕН РЕД, КАТО ЩЕ СЕ СПАЗВА ОТСТОЯНИЕ НАЙ-МАЛКО ОТ 2 М МЕЖДУ РОДИТЕЛИТЕ и няма да бъде допускано влизането на придружителите на децата в сградите.

Източник: Вестник Борба

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!