BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Поздрав от Румен Павлов, кмет на община Стражица Илиян Маринов, председател на ОбС Стражица

Скъпи жители на община Стражица,

Днес празнуваме най-светлия от нашите празници – 24 май – Деня на българската просвета, култура и на славянската писменост. Той носи особен ореол. Неслучайно в нашето съзнание е заел мястото на най-истинския и най-български празник. Затова всяка година го отбелязваме с много вълнение, вяра и от сърце.

С уважение и признателност поздравяваме по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост учители, просветни и културни дейци! Пожелаваме им все така с любов и внимание да продължат мисията си да се грижат и образоват нашите деца, бъдещето на България!

Скъпи ученици, обичайте, ценете и пазете своя език и култура. Не забравяйте, че чрез него получавате знание, а знанието е прозорец към света. Желаем Ви здраве, реализирани мечти и широко отворени врати по пътя на усъвършенстването Ви!

Днес, ние, потомците на св. св. Кирил и Методий и техните последователи, можем да се гордеем, че сме внесли своя достоен дял за градежа на европейската цивилизация и за развитието на езиковото и културното многообразие на Обединена Европа.

Пожелаваме Ви вдъхновени мигове на съзидание и занапред, с отправен взор към нови хоризонти и светли бъднини!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Румен Павлов,

кмет на община Стражица

Илиян Маринов,

председател на ОбС Стражица

Източник: Вестник Борба

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!