BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Организирайте перфектната семейна вечеря

понеделник, 23 Мар., 2020, 12:43ч.

ven

В днешното забързано ежедневие се оказва доста трудно за всички членове на семейството да се съберат около трапезата вечер и да се хранят като едно семейство. За повечето от нас животът е влязъл в едни толкова непреодолими рамки, че вечерите пред телевизора и празниците в ресторанта са станали редовен навик за нас. Тези дни, в които цялото семейство вечеря заедно вкъщи са повечето или през уикендите, или на някакви официални празници. Поради тази причина е много важно вечерите да се планират много внимателно, за да бъдат приятни, привлекателни и очаквани с нетърпение. Ето някои организационни стъпки и съвети, които могат да ви насочат как да подредите масата за семейна вечеря както и интересни идеи за менюто:

  1. Изберете правилно ястията за вечерята

Можете да приготвите толкова ястия, колкото вие искате има на официалната семейна маса, и след като сте избрали менюто си, едва тогава можете да изработите вашите ястия и да подберете правилните прибори за хранене, техния ред и разположението им. Например, можете да започнете с предястие, да преминете към основното ястие, след това да сервирате салата и да завършите с десерти и напитки. След като набележите плана си, ще бъде много по-лесно да определите вида и количеството чинии и прибори. Можете също така по желание да подготвите и наредите платнени салфетки предварително, освен ако не искате да използвате хартиени такива.

  1. Изберете и подгответе съдовете и приборите си

След като поставите чиниите и купите, съчетани с лъжици, вилици и ножове пред всеки стол, оставете място в средата на вашата трапеза за ястията. Купата, таблата или чинията, в която ще носите приготвените ястия, съответно ще останат там, докато следващото ястие е готово за носене. Не забравяйте да оставите за всяко ястие два или повече прибора, така че да стане по-лесно за всички да се обслужват, без да срещат затруднение.

  1. Чаши

За напитки и вода трябва да имате нормални чаши за всеки човек, който ще седне на масата. Когато, обаче е време за напитки като вино, шампанско или бира, трябва да имате подходящи за тях чаши, тъй като те представят най-добре алкохолните напитки. Ако някои хора решат да изберат топли напитки като кафе или чай вместо охладени, алкохолни, трябва да ги сервирате в обикновени чаши с широки основи, които изглеждат най-подходящи за официално семейно събиране. Ще се зарадвате като разберете колко много харесва семейството ви избора ви на порцеланови и стъклени чаши!

  1. Десерт

Хората имат различни навици за консумиране на един и същ десерт. Някои го харесват в купички, докато други предпочитат да се поднесат в малки чинии. Вместо да питате всеки човек за предпочитанията му, поставете и съдове и за двете предпочитания пред всяко заето място и им дайте свободата да избират за себе си, без да се чувстват неудобно. Въпреки това, не забравяйте да им дадете и вилица, и лъжица!

Ето така можете да подредите маса за семейна вечеря и събиране като запазите семейния уют и топлина. Рамките на организацията ще останат еднакви за всеки един отделен случай. Въпреки това, вие имате свободата да разнообразите всяка стъпка, вкарвайки ваш личен елемент и ще успеете да направите вечерята си още по-страхотна!

Колкото по-обикновена и непринудена е обстановката, толкова по-приятно и удобно ще се чувстват всички от семейството. Добре ще е на такива събирания да не се засягат теми, които са неудобни или неприятни за някои от присъстващите. Това би довело до напрежение и дори ожесточени спорове и кавги. За сериозните разговори си има време и място. Вечерята трябва да премине спокойно и в приятна обстановка, за да могат всички да се насладят на събитието.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!