BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обявиха обществена поръчка за пешеходен надлез на най-натоварената търновска улица

1,2 млн. лв. с ДДС е цената на съоръжението над улица „Магистрална“

ИЗГРАЖДАНЕТО НА ПЕШЕХОДЕН НАДЛЕЗ НА НАЙ-НАТОВАРЕНАТА УЛИЦА ВЕЧЕ Е ФАКТ. ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ОБЯВИ ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА ЗА СЪОРЪЖЕНИЕТО, което се финансира с пари по програма „Региони в растеж“. До 30 декември тази година се приемат оферти за строителството на съоръжението, което ще осигури безпрепятствено преминаване на пешеходците над улица „Магистрална“. Улицата, която е в чертите на града, поема както местния трафик, така и националния, тъй като е част от първокласния път София – Варна.

За надлеза точно на това място се говори отдавна, но едва сега са предприети конкретни действия. Де факто той ще продължава централната алея на парк „Никола Габровски“ и ще излиза до стъпалата към кварталите „Зона В“ и „Бузлуджа“, в близост до шоурума на „Мартинели“ и „Макдоналдс“. Част от земята за изграждането на надлеза е дарена от собствениците на „Търговски парк Велико Търново“.

Според спецификацията надлезът ще е дълъг малко над 50 метра и широк 5,20 м. Предвижда се да бъде покрит с лека конструкция, за да бъдат защитени пешеходците от дъжд, сняг и други неблагоприятни атмосферни условия. Съоръжението ще е с вътрешно осветление. За удобство на инвалиди и майки с колички е проектиран и асансьор.

ДО 1,2 МЛН. ЛВ. С ДДС СА ПЛАНИРАНИТЕ РАЗХОДИ ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА НАДЛЕЗА. Средната опора на конструкцията стъпва на малкия зелен остров непосредствено до ул. „Магистрална“, а асансьорната и стълбищна клетка отдясно по посока Варна – на по-големия зелен остров.

С. МАРИНОВ

loading…

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!