BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Павликени събра 33 440 лв. дарения и купи бързи тестове и маски за местната болница

Бързи тестове и предпазно облекло купи за общинската си болница Община Павликени. Те са набавени със средства от дарителската кампания на кметството. Градоначалникът инж. Емануил Манолов вече ги предал на управителя на лечебното заведение д-р Ренета Кръстева. Закупени са 100 хирургични и 50 респираторни маски с висок клас на защита NP-95, 40 бързи теста за откриване на антитела. Общата им стойност е 2749 лева. Разходът е от средствата на дарителската сметка и е одобрен от работна група за набиране на средства във връзка с разпространението на COVID-19. Работната група взе още едно решение – да се поръча и заплати за материалите и ушиването на допълнителни 5000 маски, които ще бъдат раздадени по кметствата в общината.

33 440 лева са постъпили като дарения досега за дарителската кампания, организирана от Община Павликени. Кампанията продължава, а средства се набират чрез банковата сметка на Общината или лично в Информационния център, или при инкасаторите по кметства.

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!