BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Новият футболен терен вече носи името “Трифон Иванов”

сряда, 4 Дек., 2019, 11:54ч.

75210732_2210786289219943_8900121480918990848_n

Новият терен до Спортното училище “Георги Живков”, който може да прерасне във футболен комплекс, официално прие името “Трифон Иванов”. На днешната сесия на Общинския съвет предложението бе единодушно гласувано от съветниците и то стана факт.

То бе внесено в Община Велико Търново от Инициативен комитет от футболни деятели от старата столица, след което кметът Даниел Панов го предложи за гласуване от Общинския съвет.

На игрище “Трифон Иванов” тренират възпитаниците на Спортното училище и на детско-юношеската школа на “Етър”, играят се и официални мачове от елитните U15 и U17 групи, както и на дублиращия отбор на “виолетовите”. Теренът бе реализиран от Община Велико Търново с финансиране в размер от 700 000 лв. от правителството. Той е с размери 105/68 метра и е с изключително качествено тревно покритие, със съответната дренажна и поливни системи, изградени бяха ограда и подход откъм училището, както и електрическо осветление, което позволява да се играе до късните часове на деня. Има идея да бъдат поставени и скамейки откъм горната страна, а добре би било към него да има и подходящи съблекални.

Младият футболист на „Етър” Калоян Ненчев пък стана носител на Наградата „Трифон Иванов” за 2019 г. Номинацията му е внесена от Никола Велков – директор на ДЮШ на „виолетовите” и бе одобрена от комисия, председателствана от зам.-кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев. Решението също бе гласувано единодушно от Общинския съвет.

Калоян Ненчев е възпитаник на Спортното училище в старата столица и започва състезателната си дейност в „Янтра“ (Гб), но от сезон 2014/2015 г. е в школата на „Етър”. Играе като полузащитник и нападател в различните гарнитури на клуба. Участник е в Елитна юношеска група до 17 г.
Наградата ще му бъде връчена на 18 декември по време на церемонията на награждаване на Спортист № 1 на Велико Търново.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!