BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

МОН: Училище от вкъщи – вероятно до 13 април

вторник, 24 Мар., 2020, 13:39ч.

viber_image_2020-03-20_14-41-30.l

С висока степен на вероятност неприсъствената форма на обучение в училищата ще се удължи поне до 13 април – това пише в съобщение на МОН с указания към учителите как да се продължи учебният процес в условия на извънредно положение. Занятията ще се извършват по електронен път се казва още в писмото.

Една от препоръките е да се наблегне на проектно-базираното обучение, при което на учениците се поставя конкретна задача – дневна, седмична или с по-дълъг срок, както и да се редува синхронната с асинхронната форма на дистанционно обучение. При първата има и някои затруднения, обясняват от МОН, заради липсата на „електронни устройства във всяко семейство, наличен и достатъчно бърз интернет, здравословно допустимо време за работа с екран и др“.

По преценка на учителите могат да се редуват с уроци за упражнения, повторение, обобщение и т.н., както и преподаването на нови знания чрез синхронна и асинхронна форма, пише още в препоръките.

За удължаването на извънредната ваканция се очаква заповед на министъра на здравеопазването.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!