BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Младоженци дариха средства на приюта за бездомни хора на Христо Атанасов в Леденик

ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРИЮТЪТ ЗА ХОРА, ОСТАНАЛИ БЕЗ ДОМ, НА БЛАГОДЕТЕЛЯ ХРИСТО АТАНАСОВ В ЛЕДЕНИК ПОЛУЧИ ДАРЕНИЕ ОТ МЛАДОЖЕНЦИ. Двамата влюбени предоставили 306 лв., събрани по време на сватбата им, но изрично пожелали анонимност. Това разказа обявеният за достоен българин през 2003 година.

„Много съм изненадан и щастлив, че тези млади хора са се сетили да направят добро за приюта в Леденик. Подобно нещо не се е случвало тук. Младоженецът и булката са решили, че не искат да се споменават имената им. Благодаря им за този жест и ще се радвам, ако и други последват примера им“, заяви Атанасов.

Благодетелят сподели, че дарението вече е оползотворено. С получената сума е платил сметките за вода за последните три месеца. Казва, че пари за хората в приюта винаги са необходими, тъй като всеки от несретниците, на които е подал ръка, има различни проблеми. Освен тях той помага и на много други нуждаещи се, подобно на 61-годишния мъж, който прогледа в началото на годината, след като Христо му помогнал с 400 лв. за очна операция.

Преди време сърцатият мъж откликна на статия в „Борба“ за многодетна майка в старата столица, която едва свързва двата края. Още в същия ден на публикуването той занесе хранителни продукти до дома на семейството, които да стигнат за изхранването му за поне месец напред.

СЕГА СЪСТРАДАТЕЛНИЯТ СОБСТВЕНИК НА ПРИЮТА СЪБИРА СРЕДСТВА ЗА ДРУГ СКИТНИК, КОГОТО ВЗЕЛ ПОД КРИЛОТО СИ. Обяснява, че болният се нуждае от урологично лечение в София и ще направи всичко възможно, за да му го осигури.

В момента в приюта живеят 22 души. По думите му се е стигало дотам да дава подслон на 32-ма и по принцип след Димитровден, когато се смята, че започва зимата, бройката на дошлите да търсят помощ се увеличава. Не връща никого и винаги се стреми да осигури работа на мъжете и жените, които приютява.

Месечната издръжка на приюта за храна, ток, вода и други стоки и консумативи от първа необходимост възлиза на около 6000 лв.

Голямата мечта на благодетеля е да намери обезлюдено село, в което да настани всички бездомници, които са дошли при него. Атанасов вече 30 години се е отдал на каузата и е категоричен, че ще помага, докато е жив.

Галина ГЕОРГИЕВА

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!