BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Куклен театър на открито ще има всяка събота в старата столица от юни

Куклен театър на открито ще радва малките великотърновци и техните родители от следващия месец. Поредица от постановки с любими приказни герои е подготвена за публиката, а пиесите ще продължат през целия летен сезон и ще се играят всяка събота от 6 юни до 29 август. Представленията ще започват в 11:00 ч. и ще се състоят на откритата сцена „Арт лято“ до Художествена галерия „Борис Денев“. Входът ще е свободен.

Инициативата обединява две събития, чийто домакин е великотърновският театър „Весел“ – „Лятна сцена на открито“ и второто издание на Международния фестивал „Лято, кукли и приятели“.

През юнските съботи малките и големи любители на жанра ще се насладят на четири избрани представления на театър „Весел“.

От 4 юли пък започва „Лято, кукли и приятели“. Освен домакините от театър „Весел“ в събитието ще се включат трупи от различни български градове, включително и гостуващ състав от Испания. Постановките продължават през целия юли и август.

Театралната поредица е част от културния календар на Велико Търново и ще се проведе с подкрепата на Общината. Партньор е и Министерството на културата.

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!