BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на Г. Оряховица е един от първите дарители в кампанията за респиратори

понеделник, 23 Мар., 2020, 13:28ч.

90504572_3978052525553338_8299653231525494784_n

Дарителска кампания за набиране на средства за закупуване на респиратори стартира МБАЛ “Свети Иван Рилски”в Горна Оряховица.

Да подпомогнат лечебното заведение призова още в събота съгражданите си чрез социалните мрежи кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, като той е и един от първите, които дариха средства за респиратори.
Управителят на МБАЛ д-р Иван Иванов поясни, че в момента болницата разполага с два респиратора – един портативен и един стационарен, които са доста остарели. В Отделението по анестезиология и интензивно лечение има шест реанимационни легла, като при подобна епидемия е добре всичките те да са оборудвани с респиратори.

“Когато няма епидемична обстановка, два респиратора са напълно достатъчни, но при сегашната ситуация , когато е възможно да се появи остра нужда от места, където да бъдат настанени пациенти, които се нуждаят от дихателна реанимация, ние трябва да имаме готовност, за да не се стигне до ситуацията, която е в други държави, например Италия”, коментира д-р Иванов.
“Това е едно от основните наши средства при дихателни усложнения, когато се налага болните да бъдат интубиран с апартна вентилация, а със сега създалата се обстановка нуждата нарасна неимоверно”, допълни и анестезиологът д-р Емилия Кръстева

Д-р Иванов уточни, че се спрял на най – евтината оферта, според която нов респиратор, китайско производство, струва 30 000 лева без ДДС.
От събота, когато кметът инж. Добрев отправи призив за дарения за респиратори, вече има получени обаждания от граждани и фирми за подкрепа, и в банковата сметка на болницата започват да постъпват средства, заяви още д-р Иванов

Инж. Добрев изрази надежда и увереност, че бизнесът и гражданите ще се отзоват и ще са солидарни с нуждите на болницата.

Банковата сметка на болницата е посочена на сайта на здравното заведение: https://mbalgo.com/kontakti/5-bankova-smetka.html
МБАЛ „Св. Иван Рилски Горна Оряховица” ЕООД
ЕИК: 104512579
Адрес: гр. Горна Оряховица, ул. „Отец Паисий”No:72
Телефон: 0618 / 60679
Управител: д-р Иван Иванов
Банка: УниКредитБулбанк АД, клон Горна Оряховица
IBAN:BG40UNCR 7630 1036 6987 57
BIC:UNCRBGSF

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!