BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Инж. Добромир Добрев гостува на Никулден в Крушето и Първомайци

DSC_0001

Кулинарна изложба от рибни ястия подредиха в Клуба на пенсионера „Единство“ в Крушето. Гост на Никулден при тях беше кметът на Общината инж. Добромир Добрев. Той бе посрещнат от кмета на селото Ивелина Георгиева и председателката на Клуба на пенсионера Радка Адамова.Традицията за кулинарната изложба спазваме всяка година на Никулден. Край Крушето минават две реки – Янтра и Росица и риболова при нас е на почит, а крушовчанки сме майсторки-кулинарки. Затова всеки трябва да опита от нашите рибни блюда, покани гостите Радка Адамова. Заедно с инж. Добрев на празника в Крушето бе и председателката на общинската структура на Съюза на пенсионерите Николинка Костова, която също е именичка днес. Бъдете здрави и все така заедно почитайте християнските празници. Пазете българските традиции и ги предавайте на своите деца и внуци. Съхранете топлината във вашите семейства, пожела на домакините инж. Добромир Добрев. Да бъдем все така сплотени, както на празници, така и в делничните дни. Нека отбележим заедно и идващите светли празници, а в семействата ни да царят мир и топлина, обърна се към своите съселяни Ивелина Георгиева.

Домакините от Крушето бяха поздравени и от именичката Николинка Костова.

В Първомайци за Никулден бяха приготвили рибена чорба. Отец Анатолий я освети за здраве на миряните и отправи благословия за мир и добри дела. Празникът бе организиран от КП „Дълголетие“. И тук домакините бяха поздравени от инж. Добромир Добрев и Николинка Костова. На празника присъства и кметът на Първомайци Ясен Янков. Всички заедно вдигнаха наздравица в чест на имениците.

Гостите бяха поздравени от Групата за стари градски песни към Клуба на пенсионера, с ръководител Никола Събев. На 14 декември от 12.45 ч. певиците ще вземат участие в предаването „Ако зажалиш“ на Национална телевизия СКАТ.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!