BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Изграждат ферма за 6 хиляди прасета край село Стамболово

Компанията „Мултимес фарм“ АД реконструира и модернизира свинекомплекса край павликенското село Стамболово, който има традиции още от социализма. След реконструкцията, за която вече са започнали процедури, свинефермата ще има капацитет за над 3200 прасета за угояване, 635 места за отглеждане на свине майки и 2520 за подрастващи прасенца. В кметството в Павликени проектът вече е внесен и чака окончателно одобрение и издаване на строителни разрешителни.

Планира се реновиране на производствените халета и прилежащата инфраструктура, подмяна на съществуващото оборудване с ново, възстановяване работата на помпена станция за подземни води и два трафопоста, реконструкция на довеждащи колектори за животински тор, реконструкция на станция за сепарация с прилежаща площадка за съхранение на твърда фракция животински тор, възстановяване работата на торова лагуна, реконструкция на съществуващ фуражен цех и фуражната кухня.

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!