BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

За 24 май 26 училища с „Плакет на благодарността“ от ВМРО – В. Търново

четвъртък, 21 май, 2020, 11:58ч.

98363276_3693491314000945_737413225791881216_n

Всички колективи на училищата ще получат и биографичната книгата на
Илия Мусаков „Доктор Васил Берон“

С „Плакет на благодарността“ ВМРО – Велико Търново удостоява колективите на всички двадесет и шест училища в община Велико Търново в чест на 24 май – Деня на славянобългарската писменост и култура. Наградата се връчва за постигнати достойни резултати при провеждане на дистанционното обучение в условията на създаденото извънредно положение в България от март до май 2020 година. За това информира Евгени Коев, учител и председател на общинската организация на ВМРО във Велико Търново.

„Тази пролет огромната част от българските учители бяха поставени в една неестествена, екстремна ситуация, която продължи необичайно дълго време. Преподаването от присъствено и чрез пряко общуване с учениците, трябваше да се пренесе в електронна, виртуална среда. Предизвикателствата пред българските учители за адекватно и ефективно предоставяне на своите ученици на образователна услуга, която в голяма степен никога не са използвали и прилагали, постави всички пред изпитания. Учителите успяха в срок и качествено, променяйки начина и формите на преподаване, използвайки различни платформи и програми, да не допуснат провалянето на учебната година. За всички усилия, които учителите и целите колективи от българското училище положиха за продължаване на образованието в условията на пандемична обстановка в нашата Родина, ВМРО -Велико Търново връчва тези плакети на благодарността“, каза Евгени Коев.

Заедно с плакетите, за библиотеката на всяко училище се предоставя и по един брой от допълненото, фототипно издание на биографичната книгата на Илия Мусаков „Доктор Васил Берон“ , посветена на един от видните граждани и „строители“ на гр. Велико Търново. Авторът е създател и пръв директор на първото класно училище в болярския град.

„Книгата е част от поредицата „Библиотека Прослава“, посветена на живота и делото на редица български държавници, военни дейци и общественици със значителен принос за развитието и утвърждаването на нашата Родина. Книгите от тази поредица в нашето неотдавнашно минало са достигали до всяко българско училище и са били част от всяка училищна библиотека“, поясни още Коев, който е съставител и спомоществовател за преиздаването ѝ по случай 55-тата годишнината от създаването на ПГТ „Д-р Васил Берон“ – гр. Велико Търново.

„С този скромен жест към всички училища от община Велико Търново се възвръща частица от възможността за възраждане на патриотичното образование и паметта за видните наши съграждани. Защото грижата за достойно бъдещо поколение е наша. Благодарим Ви, български учители! Честит празник!“, завърши представянето на отличията Евгени Коев.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!