BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започва цялостен ремонт на бул. „България“, подменят водопроводи и правят изцяло ново отводняване

Малко над 3 млн. ще струва реконструкцията на основната великотърновска улица

В ПЪРВИТЕ МЕСЕЦИ НА ЛЯТОТО ЗАПОЧВА ГОЛЕМИЯТ РЕМОНТ НА БУЛ. „БЪЛГАРИЯ“ ВЪВ В. ТЪРНОВО. СРЕДСТВАТА СА ОСИГУРЕНИ ПО ПРОЕКТА ЗА ИНТЕГРИРАН ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ на стойност 11,2 млн. лв., по който се закупуват и електробуси. Допълнително финансиране се издейства и за подмяна на водопроводите, които са амортизирани, а на места загубите надхвърлят 70%, информира зам.-кметът по строителството проф. Георги Камарашев. Той допълни, че времето за реконструкциите е съобразено с очакваното намаление на трафика през летните месеци. Заради натовареността на улицата тя ще бъде затваряна поетапно, тъй като канализацията и водопроводите ще се полагат в дълбоки триметрови траншеи.

„В момента от „ВиК Йовковци“ завършват проектирането на тръбите, както и на нова система за отводняване с по-голям брой шахти, надеждност и ефективност. Тя ще се включи в колектора, който е около полицията. Подхождаме внимателно, тъй като „България“ е водосбор на всички дъждовни води от цялата северна част на Велико Търново и постоянно създава проблеми“, обобщи Камарашев. След като бъдат положени тръбите, ще се подмени изцяло и настилката. От кметството вече успяха да ремонтират тротоарите по протежението й, както и да поставят озеленяване.

ПО „БЪЛГАРИЯ“ Е ПРЕДВИДЕНА И НОВА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО, НОВИ СВЕТОФАРИ СЪС СИСТЕМИ ЗА ПРИОРИТЕТНО ПРОПУСКАНЕ НА ГРАДСКИ АВТОБУСИ и нови спирки с информационни табла, захранвани със слънчева енергия, за които „Борба“ съобщи. Те ще се правят паралелно с плануваните ремонти, за да не се затруднява трафикът.

Почти 200 хил. лв. са предвидени за четири нови светофарни уредби с енергийно ефективна LED технология. Към тях ще се поставят и нови контролери за управление на светлините и настройки за зелена вълна“, както и сензори за движение според габаритите на автомобила. Новите светлинни уредби ще са и доста по-видими заради яркостта на светлинните панели. Те ще са разположени на кръстовището на ул. „Никола Габровски“ и „Славянска“, както и на входа на „Пишмана“, на пресечките на „Никола Габровски“ и „Георги Измирлиев“. Нови светофари ще има и на кръстовището между „Мармарлийска“ и „Магистрална“ под бившето „Аптечно управление“, както и на пазара.

Стилян НАЙДЕНОВ

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!