BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Жива музика пълни лятната градина на Таньо Генов на Самоводската чаршия

Сезонът е открит с руско парти, сега Капитана и Ужаса забавляват клиентите

ЖИВА МУЗИКА В СЪБОТА ВЕЧЕР ПЪЛНИ ИЗВЕСТНОТО ЗАВЕДЕНИЕ „ЛЯТНА ГРАДИНА“ НА САМОВОДСКАТА ЧАРШИЯ. Идеята хрумнала на съдържателя Таньо Генов след разрешението на правителството за отваряне на ресторантите, но само с открити площи. Ресторантьорът стартирал на 9 май с руско парти в чест на Деня на победата над Хитлеристка Германия. Купонът станал невероятен и градината се препълнила. Фурорът обаче е на 16 май, когато за клиентите свириха Ивайло Енчев – Капитана, и Тихомир Тодоров – Ужаса. Първият е прочут саксофонист от Варна, а вторият е търновец и виртуоз на клавирни и вокали.

На шега Таньо Генов казва, че с него това са „Дринкинг Брадърс“, и пусна снимки в социалните мрежи на двамата музиканти и с тромпета на баща си, на който опитва да свири. По думите му замрелият през последните месеци бизнес така малко започва да се съживява, а той предлага жива музика заради затворените все още дискотеки и барове. „Последната събота имаше над 50 души и поради големия интерес към Капитана и Ужаса този петък вечерта те пак ще бъдат при мен. До края на месеца пък всяка събота съм поканил различни други известни музиканти, сред които цигулари и гайдари”, споделя Таньо Генов. И припомня, че освен с музика привлича клиенти и с прочутите си „Таньови мезета”.

ТОЙ Е ЗАВЪРШИЛ МУЗИКАЛНО УЧИЛИЩЕ И КОНСЕРВАТОРИЯТА СЪС СПЕЦИАЛНОСТ „ТУБА“. Вместо да работи това, за което е учил, и да свири на туба, Таньо Генов обаче цял живот е кръчмар. Чирпанлията, който е двойник на руската звезда Дмитрий Нагиев, е роден в петък, 13-и, но всъщност казва, че е най-големият късметлия на света и до момента е сбъднал всички свои мечти.

От шест години 50-годишният заклет кръчмар държи под наем така наречената „Бронзова къща” на Самоводската чаршия, собственост на скулптора Пламен Деянов, който живее в Австрия. ВИП ресторантчето на Таньо се казва „Лятна градина“, но всъщност всички го знаят „При Таньо“. През лятото тук се пълни постоянно с хора и най-вече чужденци, а през зимата има две кокетни зали за малко приятели. Те са истинско бижу и са пълни с музикални инструменти, снимки на гостите и оригинални надписи. По време на празниците „Нощ на Самоводската чаршия” и „Фестивал на занаятите” м. г. при Таньо дойде и ученическият оркестър „Джуниър бенд“, който предизвика фурор и тук.

Нели СУКОВА

Сн. личен архив

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!