BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Детските градини и яслите във Велико Търново отварят на 26 май!

А7

Във Велико Търново всички детски градини и ясли ще отворят врати на 26 май – в първия работен ден след почивните 23, 24 и 25 май.

По разпореждане на кмета Даниел Панов, още от днес на директорите е възложено да организират прилагане на всички необходими мерки за дезинфекция, изискани от Министерството на здравеопазването.

Най-малко четири пъти дневно ще бъдат дезинфекцирани всички помещения в сградите. Най-малко два пъти на ден ще бъдат почиствани играчките, а за които това е невъзможно, те няма да бъдат достъпни за децата. Ежедневно ще бъдат дезинфекцирани и детските площадки.

Макар детските градини и яслите да бъдат отворени, препоръчително е децата да си останат вкъщи, когато това е възможно.

Подновяването на посещенията може да стане само по желание на родителите и с изричното условие, че са запознати с организацията на работата и ще я спазват. Това ще става с подписване на декларация, която ще бъде публикувана на сайта на Община Велико Търново веднага, щом бъде изготвена от Министерството на образованието.

Децата, които са здрави и се чувстват добре, могат да посещават детските градини и ясли. Всяка сутрин здравословното им състояние ще се проверява от медицинския персонал. Ако детето е с температура или грипоподобни симптоми, то трябва да си остане вкъщи до пълното му оздравяване. За деца с хронични заболявания или специални образователни потребности е необходима предварителна консултация с линия лекар.

Всички директори на детски градини и ясли във Велико Търново ще получат инструкция за организация на работата, която следва да създадат.

Повече ще е времето, което децата ще прекарват навън, стига метеорологичните условя да го позволяват. При игрите навън ще се следи заедно да бъдат само децата от една група, тъй като е необходима физическа дистанция между различните групи.

Родителите няма да могат да влизат в помещенията на детските градини и яслите, за да нямат контакт с персонала.

Мерките за организиране на дейностите са публикувани в сайта на Министерството на образованието – всеки може да се запознае с тях на следния адрес:

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/05/19/dg_opening__final_00000002.docx

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!