BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Две даровити деца от Велико Търново одобрени за стипендия от фондация „Стоян Камбарев“

Далия и Кристиана пяха на тържеството по запалването на коледните светлини в София

Осемгодишната Далия Гюлай и 14-годишната Кристиана Кирилова са сред избраните 10 български деца, които ще получат едногодишна стипендия от столичната фондация, подкрепяща талантливи малчугани и младежи – „Стоян Камбарев“. Двете момичета се занимават с пеене и са носителки на многобройни престижни награди от национални и международни музикални конкурси.

Представителките на Велико Търново са избрани измежду десетки претенденти за стипендиите, а в началото на седмицата участваха в тържеството по запалване на коледните светлини в София. Далия и Кристиана застанаха на една сцена редом до кмета Йорданка Фандъкова и певците Дони и Нети и изпълниха в дует песента на Емил Димитров „Ако си дал“.

Талантливите момичета са възпитанички на музикалната педагожка Десислава Станкова от школа New Voices. Именно тя подготвила кандидатурите им за конкурса за стипендии на фондация „Стоян Камбарев“. Изискването било претендентите да са от многодетни семейства и с успехи в различни области на изкуството.

Далия се занимава с пеене от тригодишна. Печелила е второ място в международен конкурс в Беларус, първо място в надпреварата в Хисаря „15 лалета“ и бе сред участници в последното риалити предаване за деца в „Шоуто на Слави Трифонов“.

Кристиана се занимава професионално с пеене от четиригодишна. Тя е носителка на Гранпри на Международния конкурс “Златна ябълка” в Молдова, преди няколко години участва в кастинг за представител на България в Детската Евровизия и стигна до полуфинала. През 2015 г. стана член на Клуба на успелите деца във фондацията на Димитър Бербатов.

Галина ГЕОРГИЕВА

loading…

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!