BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Даниел Панов: „ГЕРБ е водещата политическа сила в областта”

На областно събрание в понеделник вечерта във В. Търново структурата на ГЕРБ анализира постигнатите резултати на местните избори. В работната среща участваха ръководствата на партийните организации в десетте общини от региона, заедно с избраните кметове и председатели на общински съвети, великотърновските народни представители от ГЕРБ – Клавдия Ганчева, Станислава Стоянова и Станислав Стоянов, както и областният управител Любомира Попова.

Събранието бе ръководено от великотърновския кмет и областен лидер на ГЕРБ Даниел Панов, а специално за форума пристигна и депутатът Пламен Нунев, член на Изпълнителната комисия на партията.

ГЕРБ е водещата политическа сила във Великотърновска област, припомни Даниел Панов, който представи обстоен анализ на вота. За партийните листи на ГЕРБ в областта са гласували общо 29 066 души, което представлява преднина от близо осем хиляди гласа пред втората по резултат партия. Пет от десетте общини се ръководят от кметове от ГЕРБ. В 70 населени места в областта имаше преки кметски избори – издигнатите от ГЕРБ кандидати спечелиха в 30 от тях.

Представители на ГЕРБ има във всички общински съвети, като партията отново е с най-голям брой общински съветници на областно ниво – 77 от общо 206 места. Това е с трима повече в сравнение с предходния мандат и е значително по-голям брой в сравнение с 67-те съветници на ГЕРБ в областта от управленския период 2011 – 2015 г. Областният координатор на ГЕРБ Даниел Панов изтъкна още, че настоящият брой съветници е почти двоен в сравнение с местата, спечелени от партията на местните избори от 2007 г., когато се говореше за „вълна ГЕРБ“. „Налице е устойчив растеж на присъствието ни в местната власт“, коментира Даниел Панов.

Той припомни още, че ГЕРБ доминира с най-големите групи в съветите на шест от десетте общини на областта, а представители на ГЕРБ ръководят местните парламенти в пет от тях.

Даниел Панов и Пламен Нунев благодариха на всички членове и симпатизанти на ГЕРБ за положените усилия. По думите на Нунев с анализиране на изборните резултати на практика се поставя начало на работата за следващия вот през 2021 г., когато ще се избират новите членове на Народното събрание.

„Първата ни основна задача е организационното укрепване на всички структури“, каза представителят на националното ръководство на ГЕРБ. Нунев препоръча представителите на най-голямата партия да се активизират, особено в общините, където ГЕРБ е опозиция. Той бе категоричен, че структурите по места и занапред ще могат да разчитат на подкрепа от Изпълнителната комисия и от областния координатор Даниел Панов.

По време на областното събрание бяха обсъдени и организационни въпроси.

loading…

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!