BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Газът пада с 40%, парното и топлата вода във В. Търново – с 16,6%

Природният газ да поевтинее с 40,49%,  а парното средно с 20% от 1 април, предвижда Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Във Велико Търново очакваното поевтиняване ще е 16,65%, в Разград е почти същото – 16 на сто.

От докладите на регулатора, които ще бъдат обсъждани тази седмица, става ясно, че най-голямо поевтиняване на парното и топлата вода ще има в София – с 25%, а най-малко във Варна – 8 на сто.

Новите цени на газа и парното ще се обсъжда на открито заседание на 26 март. Все още не е променен Законът за енергетиката и това не позволява на КЕВР да определи цени със задна дата, за да бъдат върнати пари от поевтиняването на газа от август миналата година. В Плевен цената се очаква да се понижи с около 14,8% или 15,09 лв. за мегаватчас. В Бургас поевтиняването ще е в рамките на 16,4 на сто. От големите областни центрове, за абонатите на топлофикацията във Варна процентно цената на парното и топлата вода ще се понижи най-малко – със 7,84%.

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!