BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Стопанска академия „Д. А. Ценов” се дипломира випуск 2019

102-ма от 1030 абсолвенти завършват с отличен успех от 5,50 до 6,00

Абсолвентите на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – Свищов, от випуск 2019 в ОКС „Бакалавър” получиха дипломите си. В рамките на четири тържествени церемонии се дипломираха обучавалите се по различните специалности към четирите факултета на свищовското висше училище – „Финанси”, „Мениджмънт и маркетинг”, „Производствен и търговски бизнес”, „Стопанска отчетност”. В аулата на родната Алма матер, облечени с академични тоги и барети, в присъствието на своите родители, приятели и близки, дипломантите получиха поздравления и признание за положения труд през четиригодишния период на обучение.

По традиция на церемониите бе изпълнен ритуалът по полагане на Галилеевата клетва. Свищовската академия е сред първите висши училища в България, откликнали на хуманния призив, отправен на митинг в чест на Галилео Галилей на 7 януари 1989 г. от едноименния площад пред църквата „Санта Кроче” във Флоренция. Призивът е да се въведе във всички университети и институти Галилеева клетва (подобна на Хипократовата) – да се произнася тържествено обещание за използване на науката единствено за борба с болката и страданието, в името на хуманизацията на света. Абсолвентите на свищовското висше училище от випуск 2019 тържествено обещаха: да пазят името на Стопанска академия „Д. А. Ценов”; да защитят достойно професионалната си подготовка; да използват научните си познания единствено за добро, за напредък, за хуманизация на света; да бъдат достойни граждани на Отечеството си. След полагане на клетвата в чест на абсолвентите прозвуча „Многая лета”.

По време на четирите церемонии се дипломираха 1030 абсолвенти, като 102-ма от тях завършиха ОКС „Бакалавър” с отличен успех от 5,50 до 6,00.

Тържествените церемонии по дипломиране на випускниците завършиха с ритуалното хвърляне на академичните барети пред сградата на Ректората и множество снимки на дипломантите с техни колеги, преподаватели, родители, приятели.

loading…

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!