BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Община Лясковец направиха първа копка на строителните работи на два обекта

понеделник, 2 Дек., 2019, 16:44ч.

IMG_8948

IMG_8942

Община Лясковец започна изпълнението на строително-ремонтните работи по проект „Приказки за култура, история и природа“, финансиран по Програма за трансгранично сътрудничество „Interreg V-A Румъния – България 2014-2020”,  съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Проектът обхваща цялостна реконструкция на две зони: „Еко зона за рекреация, изкуства и спорт в град Лясковец” и „Възстановяване на зона за обществен отдих в село Козаревец”, като е насочен към модернизиране на туристическа инфраструктура, свързана с природното и културно наследство.

Изпълнител на обектите е „Пътни строежи – Велико Търново“ АД, като общата стойност на строително – ремонтните работи е 855 525 лева, а срока за завършване на обектите е 6 месеца. Първата копка бе направена от кмета на село Козаревец – Красимира Колева, тъй като в селото се предвижда да бъде изцяло променен облика на централния площад и парковата зона около читалище „Земеделец-1899“ в село Козаревец.

Изпълнението на строително-монтажни работи включва следните дейности: строително – монтажни и ремонтни дейности, свързани с изграждане на зона за отдих, развлечения и спорт, чрез обновяване и функционално преустройство на част от централен парк в град Лясковец, който представлява връзка между централната градска част с местност „Лесопарка“. В градския парк на Лясковец се обособяват следните зони: маунтин-байк зона (зона за екстремен вело-спорт в пресечен терен) – изграждане на алея за спортно колоездене, с виражи, препятствия и съоръжения; изграждане на скейтборд зона със стоманобетонов скейтборд елипсовиден улей; арт-зона с места за отдих и рекреация и открита стена за рисуване; зона с детска площадка, предназначена за деца от 3 до 12 години – с монтаж на люлки и детски образователни съоръжения „Опознай България“;

В село Козаревец се предвиждат строителни дейности, свързани с възстановяване на зона за обществен отдих в парковото пространство, прилежащо към сградата на читалището и ремонт за възстановяване и обновяване на настилки и осветление на площад „Марияна Димитрова”. Предвидена е подмяна на настилката на тротоарите, прилежащи към парковото пространство около читалището с вибропресовани бетонни плочи. В Козаревец ще бъде изградена и детска площадка за игра в част от пространството около читалището, ще бъдат монтирани и три вида тематични занимателни игри. В площадното пространство ще се изпълнява и нова настилка от различни по вид и цвят бетонни и каменни плочи ще бъдат монтирани елементи на градското обзавеждане – пейки, кошчета и стълбове за осветление.

Общата стойност на проекта възлиза на 1 097 962 евро, а продължителността му е   24 месеца, като проекта се изпълнява в партньорство с община Виделе (окръг Телеорман, Румъния).

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!