BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Всички училища в търновската община с „Плакет на благодарността“ от ВМРО

„ПЛАКЕТ НА БЛАГОДАРНОСТТА“ ПОЛУЧИХА ВСИЧКИ 26 УЧИЛИЩА В ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО В ЧЕСТ НА 24 МАЙ – ДЕНЯ НА СЛАВЯНОБЪЛГАРСКАТА ПИСМЕНОСТ И КУЛТУРА. Отличието е на ВМРО – Велико Търново, и е за постигнати достойни резултати при провеждане на дистанционното обучение в условията на създаденото извънредно положение в България от март до май 2020 г. „Тази пролет огромната част от българските учители бяха поставени в една неестествена, екстремна ситуация, която продължи необичайно дълго време. Преподаването от присъствено и чрез пряко общуване с учениците трябваше да се пренесе в електронна, виртуална среда. Учителите успяха в срок и качествено, променяйки начина и формите на преподаване, използвайки различни платформи и програми, да не допуснат провалянето на учебната година“, коментира Евгени Коев, учител и председател на общинската организация на ВМРО във Велико Търново.

Заедно с плакетите всяко училище получава и по един брой от допълненото фототипно издание на биографичната книгата на Илия Мусаков „Доктор Васил Берон“, посветена на един от видните граждани и „строители“ на Велико Търново. Авторът е създател и пръв директор на първото класно училище в болярския град.

Книгата е част от поредицата „Библиотека Прослава“, посветена на живота и делото на редица български държавници, военни дейци и общественици със значителен принос за развитието и утвърждаването на България. Книгите от тази поредица в нашето неотдавнашно минало са достигали до всяко българско училище и са били част от всяка училищна библиотека, допълва г-н Коев, който е съставител и спомоществовател за преиздаването ѝ послучай 55-ата годишнината от създаването на ПГТ „Д-р Васил Берон“ във Велико Търново.

Източник: Вестник Борба

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!