BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Весела Лечева и Ангел Калбанов получиха доверието на жителите на Ресен в аванс

V Resen (1)


„Обхващат ме тъга, гняв, разочарование, ярост, когато хората ми повтарят все едно и също – няма канализация, водопроводната мрежа е толкова стара, че водата става опасна за пиене, улиците са дупка до дупка, селата обезлюдяват. Все за това ли ще си говорим? За това, че сме на дъното по доходи, а точно те определят качеството на живот. Въпреки 30-те милиарда, които Европа ни даде, ние не успяваме да се оттласнем от това дъно. А ние пропускаме възможности и пилеем време. Защо Велико Търново не може да привлече инвестиции и да превърне туризма в индустрия, която води след себе си други индустрии?“. Така започна разговора си с жителите на Ресен кандидатът за кмет на Велико Търново от коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ Весела Лечева.

След това представи пред тях социалния пакет, който тя иска да реализира като кмет на Общината и идеите си за развитие на малките населени места, които по нейните думи са толкова гостоприемни, че много малко е нужно, за да станат привлекателни за туристите се екологичната си продукция, традициите, занаятите и историята си.

Весела Лечева отиде в Ресен и, за да подкрепи кандидата на коалицията за кмет на селото Ангел Калбанов, който заяви, че няма по-голяма подкрепа от тази, която ти дава един световен шампион. „Но това е и огромна отговорност, която мен не ме плаши. Затова аз сега искам да сключа с вас обществен договор. И да изберем обществен съвет, който да ми помага, да ме подкрепя и да ми казва, когато допускам грешки“, заяви в емоционалната си реч пред препълнената зала на читалището Ангел Калбанов. И допълни, че основните проблеми на Ресен са свързани с амортизираната водопроводна мрежа, с липсата на канализация, с лошото състояние на голяма част от уличната мрежа и със сметосъбирането. Ангел Калбанов и ресенчани обсъждала и възможностите на селото да задържи младите хора, както и нуждата от изграждането на социален патронаж. „Това, че парите никога не са достатъчни, не е причина да спрем да опитваме и не е оправдание. Аз поемам моята отговорност, но сега ми е нужно вашето доверие към мен, към Весела Лечева и към кандидатите за общински съветници“, заяви още Ангел Калбанов.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!