BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Велико Търново е под денонощно наблюдение с 50 камери на възлови места

Данните постъпват в реално време при оперативния дежурен в Общината, както и в полицията

ВЕЛИКО ТЪРНОВО Е ПОД НЕПРЕКЪСНАТО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ. 50 СЪВРЕМЕННИ КАМЕРИ СА РАЗПОЛОЖЕНИ НА РАЗЛИЧНИ МЕСТА В СТАРАТА СТОЛИЦА – КРЪСТОВИЩА, ПАРКОВЕ, УЛИЦИ И Т. Н. Снимачните устройства вече работят и предават данни в реално време в два контролни центъра – единия в общината и втория в районното полицейско управление. Контролът е 24-часов. По проект, който в момента се реализира от кметството, ще бъдат монтирани още камери, информира зам.-кметът проф. Георги Камарашев.

Камерите са закупени със собствени средства. Те са с много добра оптика, която позволява детайлно заснемане както нощем, така и при лоши метеорологични условия. Видеонаблюдението обхваща входовете и изходите на града, петнадесет от кръстовищата както в централната част, така и в кварталите, новите спортни обекти за обществено ползване и др. За гарантиране на сигурността и реда над 150 камери работят и в 36-те населени места от общината. Те са монтирани в централните части, по входовете и изходите на селищата. Видеоконтролът е причината в селата животът да е спокоен, а престъпленията да бъдат ограничени в максимална степен.

БЛАГОДАРЕНИЕ НА КАМЕРИТЕ ВЕЧЕ СА РАЗКРИТИ ДОСТА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, А ВИНОВНИ ЗА ПРОИЗШЕСТВИЯТА И ВАНДАЛСКИТЕ ПРОЯВИ СА НАКАЗАНИ, категорични са от кметството и така мотивират искането си за още камери.

Уредите са позиционирани на точки, които дават детайлни изгледи. Системата има възможности и за зумиране, за да се разпознават и най-малките детайли и лица.

С. МАРИНОВ

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!