BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Важни решения предстоят утре за бъдещето на “Етър”

вторник, 3 Дек., 2019, 16:18ч.

IMG_7286

Възлови решения за бъдещето на “Етър” предстоят в сряда. Заседанието на клубната управа се чака с интерес, тъй като готви сериозни промени в клуба. Единственото сигурно е, че ще бъде приета оставката на Росен Кирилов като старши треньор.

По-любопитното обаче е дали ще бъдат уважени исканията на Александър Нанков и Красимир Балъков – младши да напуснат Управителния съвет. Бизнесменът Александър Нанков, който преди 6 години възроди клуба и бе основен негов двигател, вече категорично изяви желанието си да се оттегли.

Председателят на УС проф. Георги Камарашев, който е и зам.-кмет на Велико Търново, вече обяви, че е съгласен с този ход, но крайната дума ще имат всички членове на управата, сред които е и Цанко Цветанов. Проф. Камарашев, който е полковник с дългогодишен стаж в армията, обяви, че занапред ще има политика на твърда ръка в “Етър”.

След напускането на Росен Кирилов шефът се срещнал с футболистите и обявил, че е крайно разочарован от представянето им в мачовете. Със сигурност ще има освободени играчи, както и нови имена, анонсира той.

Бюджетът на клуба е най-важната тема в разискванията. В “Етър” признаха, че има леко забавяне на плащанията, но така е в повечето клубове, и до края на годината нещата ще бъдат изчистени. Самият Росен Кирилов преди да си тръгне също обяви, че проблемът не е финансов.

„Нещата не са толкова зле, както някои ги описват. Имах разговори и с кмета Даниел Панов, и с хора, които финансово подкрепят “Етър”. Имаме идеи, има хора, които са сърцати и обичат Етър и се надявам на сериозна помощ от тях. Няма да правя апели към великотърновския бизнес за подкрепа към клуба по простата причина, че великотърновският бизнес подкрепя клуба”, заяви проф. Камарашев.

Очаква се в новия УС да влязат хора, които активно ще участват във финансирането.

До края на месеца “Етър” ще има нов треньор, с опит в елита, обявиха от клуба. Водят се разговори с няколко души, които зависят и от финансовите им претенции. Новият треньор ще дойде с нов щаб, обяви шефът, което предполага, че ще има промени и сред досегашните помощници на Кирилов. Напълно вероятно е първият тръгнал си да бъде Тодор Киселичков, който дойде по искане на наставника. Засега е сигурно, че Калоян Чакъров ще води тима в оставащите два мача.

Пълна подкрепа от управата за бъдещия треньор обеща проф. Камарашев. „На този човек не трябва никой да му се меси в работата. И не единият от УС да стои зад треньора, а другият да играе против треньора. Тогава ще си отиде един от управата, а не наставникът”, закани се шефът на „виолетовите”.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!