BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Близо 500 души от областта са под домашна карантина

483 души в област Велико Търново са поставени под карантина към днешна дата, 90 вече са отпаднали от карантина и до днес няма нов случай на положителна проба в областта. Това са данните предоставени от д-р Евгения Недева, директор на РЗИ- Велико Търново, на областния управител проф. Любомира Попова.

Министерство на здравеопазването подготвя електронна платформа, която ще се попълва от служители на инспекцията и ще служи за по-бързо актуализиране на нови лица поставени под карантина.

В РЗИ – Велико Търново се предвижда онлайн обучение на 7 служители, които да работят с разработената „Информационна система за лицата под карантина“. В спешен порядък е изискана актуална информация от болниците във Велико Търново, Горна Оряховица, Свищов и Павликени, за готовността им да приемат пациенти с коронавирус.

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!